Alla dessa pojkar

Pojkarna ja. Alla dessa pojkar. Alla dessa män. Alla dessa män, som formar och fostrar. Och kvinnor såklart. Vi fostrar också, men de fyra pojkarna här hemma må inspireras av mitt intellekt men de identifierar sig inte med mig. Inte i sina roller som penisbärare. Kön spelar roll. Och det är väl egentligen inget problem. Det diskuteras ganska mycket vilken roll den moderna mannen ska ha. Det pratas om att männen känner sig oviktiga och överflödiga. Jag tänker allt oftare att det är vansinne att/om män går runt och känner så. Kära män, utan er går världen under. Utan er formas nya generationer pojkar till dåliga män. Och dåliga män, det är det farligaste som finns. Så se det så här: ni är asviktiga. Just nu och en lång tid framöver är ni kanske allra viktigast av alla. För om ni inte är bra förebilder, om ni inte bestämmer er för att ändra det som är dåligt med världen, då går det åt helvete. Så viktiga är ni. Jag tänkte säga känn ingen press, men jag säger tvärtom: känn pressen. Men känn också stödet. Vi är många som står bredvid er.

2 reaktion på “Alla dessa pojkar

  1. Tyvärr finns det allt för många pojkar som växer upp utan någon manlig förebild. Karakteristiskt för merparten av de pojkar som idag haamnar snett är att de växt upp utan daglig kontakt med sin pappa och i en värld som helt domineras av kvinnor. Allt från en ensamstående mamma, till enbart kvinnor på förskolan och väldigt hög andel kvinnliga lärare i skolan.

    Det är dessa kvinnor som misslyckats i sin uppfostran och vägledning av de pojkar som hamnar snett. Det är dessa misslyckanden som sedan leder till att våldtäkterna ökar och brottsligheten stiger. Dessa kvinnorna har skapat en bomb som bara börjat brisera. Det kommer tyvärr bli ännu värre de kommande åren för det är tyvärr fler och fler pojkar som hamnar snett idag.

    • Hm. Jag håller inte med dig, ditt fördömande av de ensamstående mödrarna är alldeles för hårt och dessutom, om det du påstår skulle stämma, så skulle ju pojkar som växer upp i enkönade kvinnliga familjer ligga extra illa till och det gör de inte. Det är absolut ett problem att papporna och de bra manliga förebilderna saknas, men det finns ju hur många pojkar som helst som växer upp med ensamma mammor utan att för den skull hamna snett. Dessutom är den socioekonomiska aspekten viktigare för snedhalkandet än att mamman är ensam, sedan kan man ju säga att det ofta hänger ihop att uppfostra ensam och ha dålig ekonomi. Men pojkar som har dåliga fäder kan också hamna snett. Eller för den delen pojkar som har jättebra pappor, även om det kanske inte är så himla vanligt. Jag håller inte med om din analys helt enkelt. Och jag tycker inte det leder framåt att slå på de ensamma mammorna. Vad gäller våldtäkterna så finns det förmodligen en koppling till porrkonsumtion och den industrin handhas ju till närapå hundra procent av män, så… Jag vet inte om vi kommer någonstans med skuldbeläggandet, jag tror det handlar om att försöka rätta till förutsättningarna för ongarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>